Projecten

Groenprojecten

Het vakmanschap van Donkergroen is veelzijdig als de natuur zelf. Dagelijks zijn onze tuin- en landschapontwerpers, technische ontwerpers, projectleiders en uitvoerders overal actief betrokken bij uiteenlopende groenprojecten. Via onze groencases en projecten krijgt u hier een goed beeld van.

Bijzondere begraafplaatsen

De omgang met "de dood" verandert. Er is behoefte aan puurheid, creativiteit en individualiteit. In onze herinneringstuinen is de troostende kracht van de natuur aangenaam voelbaar voor nabestaanden.

Bekijk hier onze gerealiseerde bijzondere begraafplaatsen.

Binnentuinen

Onze ontwerpers creren de perfecte balans tussen groeninrichting, de aanwezige architectuur en de groene buitenruimte. Dit levert altijd een spannend plaatje op wat aan alle kanten klopt.

Binnentuinen met de perfecte balans bekijkt u hier.

Dak- en gevelgroen

Onze groendaken bieden naast bescherming tegen UV-straling ook: regenwaterrecycling, gezondere luchtkwaliteit buiten n binnen, recreatieve mogelijkheden en nog meer.

Bekijk hier een selectie van gerealiseerde groene daken.

Groen in de zorg

Donkergroen laat groen aansluiten op de beleving van en het gebruik door specifieke patinten- of bewonersgroepen. Dit heeft een bewezen positieve invloed op hun gezondheid en welbevinden.

Blader eens door onze gerealiseerde zorgprojecten.

Kinderopvang

Kun je de uiteenlopende behoeftes en beleving van baby's, peuters, kleuters, jonge kinderen en pre-pubers combineren in n groene buitenruimte? Donkergroen bewijst dat het kan.

Een overzicht van onze speelse oplossingen ziet u hier.

Natuurlijk spelen

Het (stedelijk) landschap vormt ons uitgangspunt voor speelomgevingen waarin kinderen hun natuur volgen en op hun eigen niveau worden uitgedaagd.

Bekijk hier uitdagingen op niveau.

Particulieren

Van rozentuin tot rotstuin, van heidetuin tot heemtuin, van vlonder tot vijverpartij: elk tuinidee heeft een ontwerptechnische kant. En dat is een vak apart. Een vak wat we bij Donkergroen tot in de puntjes beheersen.

Bekijk hier enkele van onze gerealiseerde werken.

Meer projecten

Donkergroen doet meer. Meer dan we in bovenstaande categorien kwijt kunnen. Denk aan gladheidsbestrijding, duurzame onkruidbestrijding of het verhalen over een opening van een nieuw aangelegd schoolplein.

Hier kunt u er op uw gemak doorheen bladeren.